w

Nowa witryna grupy

Ostatnia wypowiedź: 06-08-2008 21:16. Autor: jpyt. 16 odpowiedzi.
Strona 1 z 2 (17 elementów) 1 2 Dalej >
Sortuj wypowiedzi: Wstecz Dalej
  • 05-16-2008 9:30

Nowa witryna grupy

Witam,

Po Heroes czas na kolejne zmiany i dalszy rozwój naszej grupy, jak zapewne zauważyliście przykładamy dość mało uwagi naszej witrynie internetowej a to nie dobrze, bo nie takie były założenia. Planujemy jej rozwój i dlatego ten wątek. Wkrótce nasza grupa będzie miała nową witrynę internetową, też opartą o CommunityServer, tyle, że w dużo nowszej wersji, a mianowicie 2008 :)

Cieszy nas to, bo wersja ta oferuje dużo nowych funkcji i tutaj pojawia się pytanie do członków naszej społeczności, jakich zmian, jakiego wyglądu oczekiwalibyście w nowej wersji witryny, właściwie zgłaszajcie tutaj wszystkie swoje propozycje, a my będziemy starali się je uwzględnić, chcielibyśmy by pojawiło się kilka nowych elementów, które nam wszystkim ułatwią życie.

Z naszej strony padają propozycje: blogów, platformy wideo, własnego systemu rejestracji na spotkania itp. teraz czekamy na wasze opinie i sugestie.

Pozdrawiam,

Michał

• 05-18-2008 13:25 w odpowiedzi na

• Bronek
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-24-2008
    • Wypowiedzi 32

Odp: Nowa witryna grupy

Witam

Myślę, że dobrym czasem na dyskusje będzie przyszłe spotkanie grupy. 

A ja bym osobiście podłączył pod stronke naszej grupy żródło wiadomości ze świata IT aby można było w bocznym jakimś panelu obejrzeć co się w świecie dzieje.

Inne pomysły jak sprecyzuje  to wpisze bądź podzielę się nimi na spotkaniu.

Pozdrawiam 

Bob the builder
  • 05-18-2008 23:23 w odpowiedzi na

• marian
    • Top 25
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-24-2008
    • Zabrze
    • Wypowiedzi 16

Może i dobry pomysł z nową witryną. Pojawiły się nowe technologie nowe możliwości mam tylko jedną uwagę.Dobra witryna to nie tylko funkcjonalny szablon, ale przede wszystkim treść. Jak na razie odbywały się naprawdę ciekawe spotkania, na których prezentowane były różne prezentacje itp. A potem temat umiera. Ktoś miał opublikować prezentacje, czy też jakieś dodatkowe materiały – ale z różnych przyczyn Ktoś tego nie zrobił. Ślad pozostał tylko po spotkaniu inauguracyjnym i strona reklamująca największe spotkanie w Dąbrowie Górniczej.Szkoda, bo poziom prezentacji i przekazywana wiedza jest na niezłym poziomie – a za parę miesięcy nikt już o tym nie będzie wiedział. 

Porównując działalność naszej grupy do procesu sprzedaży towaru (tutaj: wiedzy). Równie ważne jest działanie przed imprezą (reklama, program prezentacji) jak i działanie po sprzedaży, czyli pokazanie wszystkim, że ten produkt (prezentacja) był dobry i Ci co nie skorzystali dużo stracili – a Ci co byli zdobyli cenną wiedzę.

Inaczej mówiąc więcej treści materiałów po konferencyjnych. To jest duża zachęta i świetna reklama naszej grupy.

pozdrawiam Wszystkich

Marian

PS: A tak poza tym to społeczność jest OK. :-)

• 05-20-2008 14:11 w odpowiedzi na

• gstolecki
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 02-05-2008
    • Katowice
    • Wypowiedzi 48

Tu jako prelegent biję się w piersi i przepraszam wszystkich. Nie dostarczyłem żadnej swojej prezentacji - nadrobię to na pewno w najbliższym czasie prezentacjami z naszych spotkań oraz z naszego HCL. Dodatkowo wrzucę swoją prezentację z HCL wrocławskiego (2.06), no i... uwaga... uwaga... mój pierwszy artykuł przygotowywany na Technet.

pozdrawiam wszystkich.. Grzegorz Stolecki

• 05-22-2008 16:50 w odpowiedzi na

• wisnia
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-23-2008
    • Wypowiedzi 91

a co sądzicie o pomyśle nagrywania naszych spotkań? tzn samych sesji wykładowych bo przerw raczej sensu nie ma :P

ja mogę dostarczyć na spotkania kamerę cyfrową, nie jest to jakiś profesjonalny sprzęt, ale do tego typu nagrań sokojnie wystarczy, a później takie materiały można by wrzucać na naszą stronę ku dobry całej społeczności :)

Tomek
  • 05-22-2008 20:22 w odpowiedzi na

• gstolecki
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 02-05-2008
    • Katowice
    • Wypowiedzi 48

Tomek, od dawna powinniśmy to robić, dlatego jeśli możesz przynieś kamerę na następne spotkanie zrobimy przynajmniej jakieś próby. Pomyślimy też o screencast'ach. Nasi koledzy z Warszawy nagrali już kilka i jest to bardzo fajna rzecz...

pozdrawiam, Grzegorz 

• 05-23-2008 9:15 w odpowiedzi na

Tomek - popieram. Taki materiał każdy moż epotem obejrzeć, więc będzie to z pożytkiwm dla wszystkich. Jeżeli możesz - spróbujmy na następnym spotkaniu!.

Tomek, a moze w ogóle pomógł bys przy redagowaniu strony www grupy?

Damian

• 05-23-2008 9:36 w odpowiedzi na

• wisnia
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-23-2008
    • Wypowiedzi 91

ok, to w takim razie przyniosę sprzęt na następne spotkanie :) nie mam tylko żadnego statywu do niej, ale to się coś wymyśli ;)
    jeśli jest potrzeba wspomożenia przy redakcji strony - nie ma problemu :)
    Tomek
  • 05-23-2008 10:07 w odpowiedzi na

Świetnie!!!!

Damian

• 05-23-2008 10:20 w odpowiedzi na

Grunt to pozytwne myślenie!!! Bedzie jeszcze kilka spraw, które na pewno poruszy czy to Michał Jagieła czy Grzegorz Stolecki - bo ja będę już na wakacjach i pojawię się pewnie na czerwcowym spotkaniu!!!!

Damian

• 06-03-2008 8:44 w odpowiedzi na

• jpyt
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 05-09-2008
    • Wypowiedzi 36

Cześć w kwestki nowej witryny może i ja się wypowiem.   Jestem tu całkiem nowy i dopiero zaczynam się wciągać, ale może właśnie też takie świeże spojrzenie z boku się przyda, tym bardziej, że mnie w odróżnieniu od większość z was rzuca się w oczy kompletnie coś innego. Rzuca się nie tyle potrzeba większej funkcjonalności (to wiadomo zawsze miło mieć), ale to żeby z witryby dało się sprawnie korzystać.

Na pewno jako postulaty główne postawiłbym:

* większą intuicyjność w rozkładzie materiałów (aktualnie wiecznie nie mogę czegoś znaleźć)

* zdecydowanie większe wyeksponowanie informacji na temat kolejnych spotkań (ostatnio próbowałem namówić na przyjazd mojego kolegę podrzuciłem mu adres strony grupy, ale cóż z tego jeśli ani on sam, ani ja nie byłem mu wstanie odszukać choćby zwykłej agendy na to spotkanie). Wydaje mi się, że w tym względzie potrzeba trochę autopromocji i mając już bardzo dobrych prelegentów trzeba to wykorzystać - wyeksponować.

* I najważniejsze .... NORMALNE DATY NA FORUM .... nie wiem jak wy, ale ja za chiny nie mogę się przecucić na format  mm-dd-yyyy, no po prostu nie da rady.

Pozdrawiam 

• 06-03-2008 9:01 w odpowiedzi na

• jpyt
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 36

OK - jedną rzecz już rozwiązałem - forum mam z normalnymi datami :)  Sorki 

Więc zmieniam punkt 3 na :  domyślnie NORMALNE DATY NA FORUM  :)  

• 06-03-2008 13:42 w odpowiedzi na

• Gothmog
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-28-2008
    • Będzin
    • Wypowiedzi 17

jpyt:

* zdecydowanie większe wyeksponowanie informacji na temat kolejnych spotkań (ostatnio próbowałem namówić na przyjazd mojego kolegę podrzuciłem mu adres strony grupy, ale cóż z tego jeśli ani on sam, ani ja nie byłem mu wstanie odszukać choćby zwykłej agendy na to spotkanie). Wydaje mi się, że w tym względzie potrzeba trochę autopromocji i mając już bardzo dobrych prelegentów trzeba to wykorzystać - wyeksponować.

Zauważylem że informacje o spotkaniach dostępne są tylko dla zalogowanych użytkowników, co niestety utrudnia przekonanie nowych osób do wstąpienia w szeregi naszej grupy, może wartoby bylo zrobić osobny dział i wątki dostępny (read only oczywiście) dla anonimowych uzytkowników, gdzie bylaby informacja co bylo na spotkaniach i kiedy sa nastepne spotkania z ich agenda

• 06-03-2008 20:21 w odpowiedzi na

• AdamW
    • Top 25
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-27-2008
    • Wojkowice, PL
    • Wypowiedzi 9

@jpyt

hmm dziwne.. w panelu poprawiłem format daty, i teoretycznie powinien być dd-mm-rrrr, ale ja też nadal widze mm-dd-rrrr. Szczerze nie wiem czym to jest spowodowane. Możliwe że jakiś błąd CS'a, ale nie jestem pewien. Poczekamy i zobaczymy czy Michał postawi tego CS'a najnowszego, o którym wspominał w pierwszym poście.

Dla pozostałuch użytkowników - format daty zmienia się w:

Edycja Profilu > Opcje Witryny > Format daty (na dole) ... i cierpliwie czekamy bo CS czasem łapie zawiasy i zmiany są widoczne po kilku minutac. (mnie osobiście od razu się zastosowało)

cat /dev/urandom
  • 06-03-2008 20:35 w odpowiedzi na

• jpyt
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 36

A mnie akurat zmiana w panelu pomogła - teraz mam normalne - tzn. mam normalne jak się zaloguję, bo jak czasem wejdę z rozpędu na stronkę bez logowania to idzie domyślna czyli po jamerykańsku Uśmiech

Strona 1 z 2 (17 elementów) 1 2 Dalej >
Copyright © 2008 Poland Developer Group. Wszelkie prawa zastrzeżone

O Organizacji | Śląska Grupa Regionalna - informacje | Zasady użytkowania witryny | Polityka prywatności | Skontaktuj się z nami
Witrynę hostuje AMM Internet Hosting Provider
W oparciu o Community Server (Commercial Edition), Telligent Systems