w

Jak zawrzeć SQL Native Client w instalce?

Ostatnia wypowiedź: 03-19-2008 12:06. Autor: POlech. 0 odpowiedzi.
Strona 1 z 1 (1 elementów)
Sortuj wypowiedzi: Wstecz Dalej
  • 03-19-2008 12:06

• POlech
    • Top 50
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-28-2008
    • Wypowiedzi 4

Jak zawrzeć SQL Native Client w instalce?

Witam,

Piszemy w firmie aplikacje używając Visual Studio 2003 (a więc .NET Framework 1.1). Dotychczas jako baz danych używaliśmy SQL Server 2000, problemów z dostępem na końcówkach klienckich nie było, bo to załatwiała instalacja MDAC. Chcemy się pomału przesiąść na SQL Server 2005. Do łączenia się z bazą chcemy użyć SQL Native Client. I teraz pytanko: co trzeba zrobić, żeby setup naszej aplikacji instalował SQLNCLI ? Czy jedyna metoda to dołączać sqlncli.msi? Jezeli tak, to czy może mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić, żeby było dobrze?

Dobrze, to znaczy:

1. Cicha instalacja

2. Instalacja tylko wtedy, gdy na danym kliencie jeszcze nie ma SQLNCLI (chyba że msi sam to wykrywa)

3. Ew. sprawdzenie czy są zainstalowane wymagane komponenty (nie wiem, czego dokładnie wymaga Native Client do działania, czy potrzebuje np. Frameworka 2.0?)

Z góry dzięki za pomoc

P.S.

Od razu uprzedzam, że wysyłam to samo na forum "Windows. Office", sorki, ale bardzo potrzebuję pomocy Smutny

Strona 1 z 1 (1 elementów)
Copyright © 2008 Poland Developer Group. Wszelkie prawa zastrzeżone

O Organizacji | Śląska Grupa Regionalna - informacje | Zasady użytkowania witryny | Polityka prywatności | Skontaktuj się z nami
Witrynę hostuje AMM Internet Hosting Provider
W oparciu o Community Server (Commercial Edition), Telligent Systems