w

Nowe forum

Ostatnia wypowiedź: 10-08-2008 8:34. Autor: gstolecki. 24 odpowiedzi.
Strona 2 z 2 (25 elementów) < Wstecz 1 2
Sortuj wypowiedzi: Wstecz Dalej
  • 07-09-2008 10:37 w odpowiedzi na

• bkbodzio
    • Top 25
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 07-04-2008
    • Bytom
    • Wypowiedzi 8

Odp: Nowe forum

wisnia:

co do akapitu to taka charakterystyka edytora WYSIWYG, w Wordzie też jak nacisniesz enter wstawiasz nowy akapit ;) trzeba w shiftem dawać enter i tyle

Podejrzewam, może jakoś się przyzwyczaje.

wisnia:

jeśli chodzi o info o spotkaniach, to mnie zastanawia jedno, czy wy ciągle mówicie o informacjach o przeszłych spotkania czy o nadchodzących, bo jeśli o nadchodzących to nie ma czego szukać bo nie ma teraz spotkań, więc i informacji nie będzie co jest logicznie :P

Mi raczej chodzilo o spotkania ktore juz sie odbyły. Mimo wielu staran nie udalo mi sie dowiedziec ile takich spotkan było, czego dotyczyły. Jedyna informacja którą udało mi się znaleźć to info o spotkaniu inauguracyjnym i to tyle.
    Nawet z grubsza nie można sie dowiedziec co sie działo na takich spotkaniach. Myślę ze takie info nawet w kilku punktach mogłoby być interesujące dla osób które planują dołączyć do grona grupowiczów. Gdyby nie Jacek nawet nie wiedziałbym ze takie spotkania się odbywają, no ewentualnie jeszcze z baneru z podziekowaniami dla CombiData za udostępnienie sali ;)

wisnia:

jeśli natomiast o przyszłych to pytanie jest czy lepiej aby te informacji tak jak teraz były na forum czy aby były w dziale Wydarzenia

Jak dla mnie to forum nie jest zlym miejscem, przynajmniej moze sie zrodzic jakas dyskusja, ale w dziale Wydarzenia obowiązkowo powinna być odpowiednia wzmianka i link do odpowiedniego tematu w forum.

A tak z innej beczki to jest gdzies lista wątków obserwowanych skad w prosty sposób można sobie na odpowiedni wątek wejść?

• 07-09-2008 19:13 w odpowiedzi na

• gstolecki
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 02-05-2008
    • Katowice
    • Wypowiedzi 48

@bkbodzio: witamy na pokładzie!

Co do promocji grupy i spraw z tym związanych - racja, zaniedbaliśmy to trochę. Podobnie z zawartością strony - rozbijamy się po wszystkich event'ach w Polsce i ani słowa o tym. @wisnia ściga mnie wciąż o materiały (boje się już włączać tlen'a Pokazywać język). Mam teraz bardzo pracowity okres, ale uzupełnię braki.

Relacje ze spotkań są potrzebne. Najlepsze są filmy video (robota Tomka!), dojdą zdjęcia (Jacek - super propozycja!) więc na pewno będzie lepiej.

Kolejne spotkanie - otworzę nowy wątek, gdzie wszystkich zapraszam do dyskusji: kiedy? gdzie? i co na takim spotkaniu chcemy pokazać/zobaczyć.

pozdrawiam wszystkich. Grzegorz.

• 07-10-2008 13:59 w odpowiedzi na

• lukee
    • Top 25
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-23-2008
    • Jastrzębie, Wrocław
    • Wypowiedzi 7

Również jestem za tym by o wszystkich spotkaniach jakie się odbyły pozostało coś w widocznym miejscu na portalu. Kiedy było, gdzie, kto mówił i o czym. I również w tym miejscu link do materiałów jeżeli jakieś są. Bo tak na forum to się nie zawsze od razu zagląda wchodzac pierwszy raz na stronkę jakiejś grupy.
  • 08-04-2008 16:01 w odpowiedzi na

• robo
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-24-2008
    • Silesia
    • Wypowiedzi 20

A ja byłbym jednak za tym, aby zmienić to forum na jakieś inne, bardziej elastyczne, w którym będzie opcja wyszukiwania oraz oznaczania wiadomości jako przeczytane. Moim zdaniem dobre forum to podstawa i zachęca do pisania postów. Jeśli będzie zbiórka na płatna wersje to chętnie się do niej dorzucę.
  • 10-06-2008 11:56 w odpowiedzi na

• robo
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-24-2008
    • Silesia
    • Wypowiedzi 20

Coś na tej nowej stronie życie zamarło :(
    Ale jeśli chodzi o funkcjonalność to wydaje mi się że zrobiliśmy krok do tyłu, nie chce tu wyjść na osobę od narzekania, ale jedyne co mi się tam podoba, to wygląd strony ;)
    Forum to moim zdaniem katastrofa! Trudno cokolwiek znaleźć, zero powiadomień o nowych postach, szkoda gadać. Ja dalej bym się upierał na forum z prawdziwego zdarzenia, nawet jakby to miało działać na linuxie ;)
  • 10-06-2008 12:23 w odpowiedzi na

• jpyt
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 05-09-2008
    • Wypowiedzi 36

Ja sobie dodałem nowe forum do mojego lokalnego Outlook-a - jest takowa możliwość - i teraz Outlook odbiera mi je jak jedną ze skrzynek. To jest w zasadzie wszystko co mogę powiedzieć w optymistycznym tonie. Poza tym, to SharePoint na którym to stoi non stop odmawia posłuszeństwa, więc ta sychronizacja do Outlook-a działa w 5% wszystkich przypadków.

Nowa strona jest ładniejsza i jest martwa, ale o czym tu mówić, jeśli nawet przekierowanie starego adresu strony na nowy stanowi w tej grupie zadanie nie do wykonania i to pomimo wcześniejszych zapowiedzi i obietnic, że coś takiego nastąpi. Termin następnego spotkania, tematyka itp. to także temat nie do udźwignięcia, więc nie wiem czy jest sens w ogóle rozmawiać o funkcjonalności forum - niestety Zakłopotany

Pozdrawiam

• 10-06-2008 22:10 w odpowiedzi na

• gstolecki
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Katowice
    • Wypowiedzi 48

mmmmmm... o ile za działanie odpowiada MOSS o tyle za zawartość to odpowiadamy my Panowie (i Panie  Uśmiech )... Co do tematów technologicznych mamy wss i codeguru więc myślę, że nie ma co powtarzać wątków. Ale poza tym... materiały i zdjęcia ze spotkań się pokazują. Co do tematyki spotkań - no właśnie - każdy pewnie ma jakieś pomysły, proponuję więc napisać (sam napiszę... a co...) 

Zgodnie z planami następne spotkanie będzie prawdopodobnie 16 X. Wielkimi krokami zbliża się Energy Launch - ogólnopolska impreza poświęcona SQL Server 2008 (w Katowicach).

Powiadomienia z forum - ja mam ustawione alerty ze wszystkich kluczowych miejsc portalu, maile dostaję natychmiastowo. Jeśli ktoś nie może ustawić alertów proszę o sygnał - pewnie trzeba uprawnienia poprzestawiać. Co do samego forum... pewnie są lepsze Zakłopotany

pozdrawiam wszystkich!

• 10-06-2008 23:10 w odpowiedzi na

• jpyt
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 05-09-2008
    • Wypowiedzi 36

Dobrze, że część SQL-owa grupy działa i ma Ciebie :)

Pozdrawiam

• 10-07-2008 22:09 w odpowiedzi na

• bkbodzio
    • Top 25
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 07-04-2008
    • Bytom
    • Wypowiedzi 8

No ja niestety też musze się przyłączyć do zdania kolegów którzy zabrali głos wcześniej.
    Jesli chodzi o nowa stronę to chyba jedynym plusem jest szata graficzna.
    Cała reszta to niestety porażka jak na razie. Czesto gęsto nie da się ze stroną dogadać,
    edytor gorszy od tego który jest tutaj, a jak zapewne pamiętacie miałem pewne "ale"
    do tego. Brakuje tak prozaicznej cechy jak możliwość czytowania czy podglądu posta
    na który odpowiadamy, nie widziałm też mozliwosci wklejenia kodu (jesli cos jest to pewnie
    schowane). Nie mówie już ze znalezienie miejsca gdzie można zmienić opcje profilu zajelo
    mi nieco czasu. Poza tym nie wszystkie pola sie zapisują (np. wydział). A tak w ogóle
    to kto wymyslił termin rejestrowanie/wyrejstrowanie i co to ma wspólnego z logowaniem/
    wylogowaniem, bo ja jakos nie bardzo umiem znalezc analogię.
    No i największy minus to nic sie tam praktycznie nie dzieje a najlepszym przykładem na to
    są te własnie posty którym lepiej na starym forum grupy.

Pozdrawiam

• 10-08-2008 8:34 w odpowiedzi na

• gstolecki
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Katowice
    • Wypowiedzi 48

Hej!

Największy minus możemy usunąć sami - myślę, że forum się rozkręci, mamy kilka pomysłów, które będziemy wdrażać w najbliższym czasie. Zachęcam też jeszcze raz wszystkich do aktywności. Sami tworzymy grupę - będzie ona taka jakie będzie nasze zaangażowanie.

Co do MOSS - termin "wyrejestrowanie" nie jest może najczęściej spotykanym opisem, ale chyba można się przyzwyczaić :) MOSS ma swoje minusy, ale jest też trochę fajnych rzeczy (tak, tak... chcę żeby było troszkę optymistycznie): własne skróty w menu szybkiego dostępu, slideshow w bibliotekach graficznych i parę innych gadżetów. Wiem też, że na potrzeby grup ma powstać kilka nowych "ficzerów".

Ponieważ temat jest bardzo ważny - więc poruszymy go na następnym spotkaniu grupy.

pozdrawiam wszystkich

Strona 2 z 2 (25 elementów) < Wstecz 1 2
Copyright © 2008 Poland Developer Group. Wszelkie prawa zastrzeżone

O Organizacji | Śląska Grupa Regionalna - informacje | Zasady użytkowania witryny | Polityka prywatności | Skontaktuj się z nami
Witrynę hostuje AMM Internet Hosting Provider
W oparciu o Community Server (Commercial Edition), Telligent Systems