w

Nowe forum

Ostatnia wypowiedź: 08-04-2008 16:01. Autor: robo. 18 odpowiedzi.
Strona 1 z 2 (19 elementów) 1 2 Dalej >
Sortuj wypowiedzi: Wstecz Dalej
  • 07-04-2008 15:51

• robo
    • Top 25
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-24-2008
    • Silesia
    • Wypowiedzi 15

Nowe forum

Tak sobie myślę, czy nie lepiej zainwestować w lepsze forum niż to co jest teraz?
    Wiem że na razie nie ma jakieś lawiny postów i do WSS.pl nam dużo brakuje ;) ale kiedyś może będzie tu większy ruch i to co jest teraz może nie wystarczyć ;)
    Administruje dwoma forami phpBB by Przemo, ale tu pewnie by go nikt nie zainstalował, więc myślę że może vBulletin?

Co o tym sądzicie?
  • 07-04-2008 16:25 w odpowiedzi na

• jpyt
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 05-09-2008
    • Wypowiedzi 31

Odp: Nowe forum

Forum jak forum, cały serwis prosi się o porządny update.

Zresztą nawet na ostatnim spotkaniu mówił po raz kolejny o tym Damian.

Pozdrawiam

Jacek

• 07-05-2008 0:18 w odpowiedzi na

• wisnia
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-23-2008
    • Wypowiedzi 90

co do forum to myśle, że jest dobre i nie widzę potrzeby zmiany na jakieś inne, ma wszystkie potrzebne funkcje i tyle

a co do strony to już się dzieją kroki ku zmianom ;) póki co kosmetyczne: nowe logo plssug w stopce, kalendarium w końcu z jakąs nową datę ;) a co do reszty serwisu to czynione są rozważania i przymiarki do poważnych zmian, są wakacje więc teraz jest okres gdzie stronka może faktycznie trochę spowolnić tempo i nic się nie będzie działo, aby od nowego sezonu zacząc z nową twarzą :D

Tomek
  • 07-06-2008 18:17 w odpowiedzi na

• AdamW
    • Top 25
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-27-2008
    • Wojkowice, PL
    • Wypowiedzi 9

Żadne rozwiązania oparte o php nie wchodzą w grę ze względów oczywistych. (Wg Michała) Próbowałem go prekonać do phpBB3. O CS2008 już dawno słyszałem, ale nic sie nie dzieje. Nnic o tym nie wiem - żeby cokolwiek sie ruszyło z aktualizacją. Co do upgradu ja byłbym za zwykłym zaktualizowaniem tego co jest, bo "po co" przenosić dane skoro można tylko zaktualizować silnik. 

cat /dev/urandom
  • 07-06-2008 19:25 w odpowiedzi na

• Bronek
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-24-2008
    • Wypowiedzi 30

Zgadzam się, update stronki by się przydał.

Dla mnie najwiekszym minusem jest brak informacji o spotkaniach.

Bob the builder
  • 07-06-2008 19:31 w odpowiedzi na

• wisnia
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 90

no update uzupełniania informacji nie naprawi ;) to jest kwestia redakcyjna, ale już kalendarium przynajmniej zaktualizowałem ;)

Tomek
  • 07-06-2008 20:23 w odpowiedzi na

• jpyt
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 31

Niestety Tomek (wisnia) ma tutaj rację. Ostatnimi czasy po cichu już zostały usunięte pewne mankamenty i teraz np. nie trzeba się za każdym razem logować, a stronka nas stale pamięta (nareszcie). Natomiast to co nas wszystkich najbardziej drażni to brak aktualnych informacji, samopromocji grupy, a to już jest kwestia tylko redakcyjna.

Żeby rozmowa była konstruktywna - to może ma ktoś jakąś wizję jak ten element polepszyć?

• 07-06-2008 20:39 w odpowiedzi na

• wisnia
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 90

no ja już rozpocząłem od zbierania i umieszczania materiałów spotkaniowych, nadal nie ma kompletu, ale ścigam nieustannie ludzi i gnębie na gg bądź innymi formami ;)

info o spotkaniach na pewno bedą zamieszczane od następnego sezonu na stronie regularnie i myśle, że z jakimś wyprzedzeniem, czasami oczywiście się nie da podać konkretów więc myśle, że chociaż planowane daty bedą wcześniej podawane, żeby można sobie było zaplanować czas

no i na najbliższą przyszłość zakładam jakiś update community servera :)

Tomek
  • 07-07-2008 0:16 w odpowiedzi na

• gstolecki
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 02-05-2008
    • Katowice
    • Wypowiedzi 39

Dodatkowo od następnego spotkania robimy zdjęcia.

pozdrawiam

Grzegorz

• 07-07-2008 8:17 w odpowiedzi na

• jpyt
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 31

Ubiegłeś mnie Grzegorz - miałem to właśnie zaproponować i nawet miałem siebie zobligować do realizacji tego szczytnego postanowienia bo mam swojego fotograficznego "konika" i całkiem niezły sprzęt do tego. Jako że rozumiem, że inni też mają :)  - to mogę siebie zaproponować na ewentualne zastępstwa.

Pozdrawiam

Jacek

• 07-09-2008 8:41 w odpowiedzi na

• bkbodzio
    • Top 50
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 07-04-2008
    • Bytom
    • Wypowiedzi 3

Witam wszystkich,

Jestem tu nowy. Na stronke trafiłem za namowa Jacka P. i od razu wtrace swoje 3 grosze ;D
    Faktycznie stronka jest mało rozreklamowana bo gdyby nie Jacek to nawet nie wiem czy bym tu trafił. Informacje o praktycznie wszystkich grupach wymienionych w "nasi przyjaciele" gdzieś już słyszałem, a o tej echo.
    Forum jak rozumiem dopiero sie rozwija bo jak do tej pory to mało informacji, w ogole to ruch raczej niewielki, ale mam nadzieje ze to sie zmieni ;)
    No i tak jak juz kilkoro kolegów wspominało to kalendarium nie jest za aktualne. W ogole to znalezienie jakichkolwiek informacji o spotkaniach graniczy z cudem. Tak dla sportu próbowałem znaleźć info o spotkaniu gdzie Jacek wygłaszał "pogadanke" o swoich piłkarzykach i przez kilka minut poszukiwań poddałem się, a takie "pierdułki" sa denerwujące i moga zrażać. Prawde powiedziawszy gdybym natrafił przypadkowo na stronke to bez rekomendacji ze strony Jacka poczekałbym jeszcze troche zanim sie to rozchula ;)

To na razie tyle moich wywodów i mam nadzieje że będę tu zaglądać częściej.

Pozdrawiam,
    Bogdan

P.S.

Zapomniałbym, jeszcze o jednym, a mianowicie irytuje mnie że przejście do nowej linii w edycji posta uparcie tworzy nowy akapit.

• 07-09-2008 8:56 w odpowiedzi na

• jpyt
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 31

Cześć Bodzio - a jako sprawca cieszę się, że jednak udało mi się Ciebie coś zarazić, bo jak widać stronkę naszej grupy już eksploatowałeś lub usiłowałeś eksploatować jak kto woli Przyjazny

Fakt jest taki (mówię o tym od początku swojej bytności tu), że element autopromocji naszej grupy to leży gdzie odłogiem. To co piszesz dokładnietak samo było z Przemkiem, którego prawie wołami musiałem ściągnąć naspotkanie, po którym oczywiście stwierdził, że "jest fajnie - będę przyjeżdżał".Jeszcze jednego kolegi (Patryk) natomiast nie udało mi się przekonać - widaćnie nie dość dobrze wytłumaczyłem co to daje, no a sam oczywiście na naszej stronie nie był tego wstanie znaleźć.

Ba nawet ja sam o ŚRGM dowiedziałem się na HCL-u w Dąbrowie i to niebynajmniej w taki sposób, że ŚRGM jest organizatorem HCL-a (to również byłomocno ukryte dla kogoś z zewnątrz Zakłopotany). Dowiedziałem się całkiem przezprzypadek od kolegi z czasów studenckich.

Dlatego jeszcze raz apeluję do wszystkich o zrobienie czegoś - ja sam zgodnie z tym co się zadeklarowałem będę powiadamiał o wszystkich spotkaniach i fajnych wydarzeniach grupy na łamach Codeguru.pl (aktualnie "reklamują" się tam wszystkie grupy poza naszą Zły )

Pozdrawiam

Jacek

• 07-09-2008 10:24 w odpowiedzi na

• wisnia
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 90

co do akapitu to taka charakterystyka edytora WYSIWYG, w Wordzie też jak nacisniesz enter wstawiasz nowy akapit ;) trzeba w shiftem dawać enter i tyle

jeśli chodzi o info o spotkaniach, to mnie zastanawia jedno, czy wy ciągle mówicie o informacjach o przeszłych spotkania czy o nadchodzących, bo jeśli o nadchodzących to nie ma czego szukać bo nie ma teraz spotkań, więc i informacji nie będzie co jest logicznie :P

jeśli natomiast o przyszłych to pytanie jest czy lepiej aby te informacji tak jak teraz były na forum czy aby były w dziale Wydarzenia

Tomek
  • 07-09-2008 10:28 w odpowiedzi na

• jpyt
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 31

Tomek - czemu mi ERROR-a zrobiłeś w poście ?   Bana dostałem ? Duży uśmiech
    (ok sprawa już wyjaśniona - pomyłka Uśmiech )

A jeśli chodzi to informacje, to na stronie powinny być przede wszystkim o nadchodzących spotkaniach, planowanej tematyce itp. I nie w forum tylko wprost, najlepiej w dobrze widocznym miejscu. Taka forma otwartego zaproszenia.

Pozdrawiam

Jacek

• 07-09-2008 10:31 w odpowiedzi na

• wisnia
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 90

co do errora dostałeś już maila, mój błąd i tam Ci wyjaśniam ;)

no to informacje o nadchodzących spotkaniach na pewno już tak bedą zamieszczane od przyszłego sezony, żeby były dostępne i widoczne dla każdego nawet niezarejestrowanego, a materiały pospotkaniowe prawdopodobnie dla zarejestrowanych bedą

Tomek
Strona 1 z 2 (19 elementów) 1 2 Dalej >
Copyright © 2008 Poland Developer Group. Wszelkie prawa zastrzeżone

O Organizacji | Śląska Grupa Regionalna - informacje | Zasady użytkowania witryny | Polityka prywatności | Skontaktuj się z nami
Witrynę hostuje AMM Internet Hosting Provider
W oparciu o Community Server (Commercial Edition), Telligent Systems