w

Smart Client Software Factory - informacje

Ostatnia wypowiedź: 06-03-2008 12:50. Autor: Gothmog. 1 odpowiedzi.
Strona 1 z 1 (2 elementów)
Sortuj wypowiedzi: Wstecz Dalej
  • 06-02-2008 23:11

• Gothmog
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-28-2008
    • Będzin
    • Wypowiedzi 17

Smart Client Software Factory - informacje

Witam,

zainspirowany prelekcją Marcina Wojtaszka postanowiłem pozbierać podstawowe informacje na temat tego ciekawie zapowiadającego sie framework'a.

Główna strona projektu: SCSF Community Site

Dokumentacja oczywiście na MSDN 

Instalacja tego cuda:

• Enterprise Library (opcjonalne, ale warte zainstalowania - zawiera mnostwo dodatkowych komponentów, klas i innych przydatnych rzeczy) - trzeba zaisntalować jako pierwsze, po instalacji Guidance Automation za nic nie udało mi się przejść do końca instalacji,
  • .NET Framework 3.5, 
  • Guidance Automation Extensions,
  • Guidance Automation Toolkit for Visual Studio (wersja do 2005 lub 2008),
  • Visual Studio SDK (2005 lub 2008) - wymagane jeżeli chcemy zmodyfikować Guidance Package (GP - project umożliwiający tworzenie elementów SCSF zawierający reguły Guidance Automation)
  • Pierwszy projekt HelloWorld możemy napisać wg instrukcji. Do rozpoczęcia zabawy najlepiej ściągnać sobie :Hands-on labs - idealne na zapoznanie się z produktem.

PS. Pewnie o czymś zapomniałem, ale postaram się w miare uzupełniać informacje na temat SCSF, gdyż bardzo spodobał mi się ten że framework.

Pozdrawiam i życze udanych projektów w SCSF
    Gothmog

• 06-03-2008 12:50 w odpowiedzi na

• Gothmog
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-28-2008
    • Będzin
    • Wypowiedzi 17

Odp: Smart Client Software Factory - informacje

Na stronie projektu pojawiła sie nowa wersja Enterprise Library w wersji 4.0 wspierająca VS2008 Duży uśmiech

Strona 1 z 1 (2 elementów)
Copyright © 2008 Poland Developer Group. Wszelkie prawa zastrzeżone

O Organizacji | Śląska Grupa Regionalna - informacje | Zasady użytkowania witryny | Polityka prywatności | Skontaktuj się z nami
Witrynę hostuje AMM Internet Hosting Provider
W oparciu o Community Server (Commercial Edition), Telligent Systems