w

klasyczne metody wytwarzania oprogramowania (np. wodospad) vs Agile (różne z technologii)

Ostatnia wypowiedź: 03-11-2008 20:24. Autor: Bronek. 6 odpowiedzi.
Strona 1 z 1 (7 elementów)
Sortuj wypowiedzi: Wstecz Dalej
  • 03-06-2008 19:04

• Bronek
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-24-2008
    • Wypowiedzi 32

klasyczne metody wytwarzania oprogramowania (np. wodospad) vs Agile (różne z technologii)

Witam

Cóż niestety pytanie a nie propozycja wykładu.

Mianowicie są wśród nas zapewne starzy wyjadacze którzy korzystali z "starych" technologii wytwarzania oprogramowania jak i ci co z nowych typu extreme  programming, Test Driven Development (TDD), ogólny chaos.

Może ktoś chce podzielić się wiedzą, doświadczeniami ? Ja chętnie wezmę udział w dyskusji, tutaj akurat forma wykładu mi nie odpowiada gdyż z góry nakłada jakiś punkt widzenia dla osób którzy średnio się tym interesują. Owszem można się wspomóc w dyskusji jakimiś slajdami bądź kreśleniem po tablicy.

Pozdrawiam

Bronek 

Bob the builder
  • 03-06-2008 21:48 w odpowiedzi na

• gstolecki
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 02-05-2008
    • Katowice
    • Wypowiedzi 48

Odp: klasyczne metody wytwarzania oprogramowania (np. wodospad) vs Agile (różne z technologii)

Pomysł świetny i zgadzam się, że powinniśmy o tym dyskutować. Sam prowadziłem kilkanaście projektów różnymi metodami z róznymi problemami. Najbliżej mi do MSF, ale nie uważam się za wyjadacza. A do tego uważam, że temat jest wspólny dla 'sql' i 'net'...Warto wymienić się doświadczeniami...

Grzegorz

• 03-08-2008 20:12 w odpowiedzi na

Odp: klasyczne metody wytwarzania oprogramowania (np. wodospad) vs Agile (różne z technologii)

Panowie - to świetny temat do dyskusji. Zaproponowana forma też jest dobra, tu najlepszy będzie piska - mazak i tablica . Napewno inni grupowicze tez o tym chetnie posluchają, ale idealnie byłoby spotkanie to zrobic tak, aby wypowiadało sie jak najwiecej osob. W sumie każdy z nas czy to brał udział czy to prowadził projekty informatyczne więc doświadczenie mamy ....

Damian

• 03-09-2008 19:55 w odpowiedzi na

• Bronek
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 32

Ja ze swojej strony mogę zainteresować i opowiedzieć conieco o SCRUM'ie teorii "chaosu " (nazwa wymyślona) i innych podejściach do procesu wytwarzania produktu jakim jest software.

Bob the builder
  • 03-10-2008 21:36 w odpowiedzi na

• gstolecki
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 02-05-2008
    • Katowice
    • Wypowiedzi 48

No to mamy piękny temat na sesję i to w dodatku unikalnie prowadzoną...

Damian: pozostaje ustalić termin... Uśmiech

Pytanie do ludzi związanych z .NET - ma ktoś doświadczenia z prowadzeniem projektu z użyciem wzorców MSF wspieranych przez VS 2005 Team System? To może być ekstra uzupełnienie dyskusji o metodach prowadzenia (i ratowania) projektów.

pozdrawiam

• 03-11-2008 17:50 w odpowiedzi na

Witam

Ja niestety nie mam doswiadczenia z z VS 2005 Team System poniewaz moja firma posiada wlasne rozwiazanie wspieraja ce prowadzenie projektow.

Jezeli chodzi o termin - najblizsze nasze spotkanie zaplanowane jest na 21.III - wiec jezeli tylko ktos ma ochote ten temat pociagnac top zapraszam!!!

Damian

• 03-11-2008 20:24 w odpowiedzi na

• Bronek
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 32

Witam

Na Heroes'ach pogadaliśmy z Grzegorzem S. i Michałem J., że dyskusje o metodach wytwarzania poprowadzimy przed sesją o profilerach(ps. kolega co jest z POLSL(nie pamiętam nazwiska a nie chcę przekręcać) i ma prowadzić tą sesję to polecam proflera z VS2005 Team System nie się podobał i nawet pomógł).

Myślę, że ja mogę zrobić drobny wstęp albo i bez niego i od razu opowedzieć co nieco o Scrumie potem inni koledzy wypowiedzą się o swoich doświadczeniach (narzędzia wykorzstywane do prowadzenia projektów są mniej istotne zdaje mi się) podyskutujemy troszku a potem dopuścimy prelegentów do głosu ;)

Pozdrawiam

Bob the builder
Strona 1 z 1 (7 elementów)
Copyright © 2008 Poland Developer Group. Wszelkie prawa zastrzeżone

O Organizacji | Śląska Grupa Regionalna - informacje | Zasady użytkowania witryny | Polityka prywatności | Skontaktuj się z nami
Witrynę hostuje AMM Internet Hosting Provider
W oparciu o Community Server (Commercial Edition), Telligent Systems