w

Certyfikaty Microsoft

Ostatnia wypowiedź: 07-06-2008 19:30. Autor: wisnia. 11 odpowiedzi.
Strona 1 z 1 (12 elementów)
Sortuj wypowiedzi: Wstecz Dalej
  • 02-26-2008 18:31

• Bronek
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-24-2008
    • Wypowiedzi 32

Certyfikaty Microsoft

Witam

Mam pytanko czy użytkowniki naszego portalu posiadają wiedzę na temat certyfiaktów kursów etc. MS głównie dotyczące programowania (moja dziedzina) ale inne oczywiście też. Dobre pozycje książkowe doświadczenia.

Przyznaje, że korzystam z google i nie jest to post z lenistwa. Ale myśle że kilka osob napewno by ten temat zainteresił i warto by tu powlejać powpisywać aktualne infa na ten temat.

Najwięcej info znalazłem na Codeguru.pl

Pozdrawiam 

Bob the builder
  • 02-27-2008 16:24 w odpowiedzi na

Odp: Certyfikaty Microsoft

Oczywiście, że posiadamy

Proszę o pytania!

• 02-28-2008 18:40 w odpowiedzi na

• Bronek
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 32

Certyfikaty dla programistów. 

Materialy do nauki:

Ksiazka training kit o odpowiednim numerku kursu

Wiedza wlasna

i ..... ?? z czego warto skorzystać 

Szkolenia organizowane przez jakieś tam firmy ile sa warte  czy moze samemu lepiej sie uczyc

E-learning  od MS jak wygląda czy warto skorzystać.

Ile czasu wypadałoby poświęcić na nauke do takiego egzaminu. np 70-526 ,70-536 itd. dla osoby która widziała .Net i c# na oczy i korzysta dość często.

Nie chodzi mi o dokładne liczby tylko pi razy drzwi orientacyjnie. 

----------------- 

W Katowicach można zdawać egzaminy. 

Bob the builder
  • 03-04-2008 0:36 w odpowiedzi na

Witam, oto odpowiedzi:

Certyfikaty jak najbardziej tak - ale muszą byc poparte prawdziwą wiedzą. Ja przygotowywałem się zawsze z 'Self paced kits' + msdn (teraz technet) + doświadczenie i zawsze wystarczało. Konkretne numerki kursów itd - jest na stronie Microsoft taki przewodnik edukacyjny, w którym można wszystkie informacje znaleźć, włacznie ze ścieżkami certyfikacyjnymi

http://download.microsoft.com/download/b/c/3/bc3a8dfb-e6c3-494c-9b72-6621caaeae38/Przewodnik_Edukacyjny_Jesien_Zima_2007.pdf

Ile czasu -  to sprwa indywidualna - jednemu starczy miesiąc, innemu zabraknie roku i wcale nie przesadzam.

E-learning - patrzyłem na taki kurs promocyjny SQL Server 2008, ale to była wczesna faza tego produktu i mnie nie przekonał.

Kursy - na dobry kurs warto sie wybrać, ale naprawde na dobry. Tzn. przeczytać najpierw zakres tego, co będzie się na nim działo. Teraz kursy sa tanie, za moich czasów przygotowanie 'kursowe' do MCSD kosztowałoby mnie dobry samochód.

W Katowicach można zdawac egzaminy, w Bielsku, Wrocławiu itd.

Prosze pytać dalej

Damian

• 04-02-2008 18:11 w odpowiedzi na

• poek
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-23-2008
    • Wypowiedzi 17

To ja odnośnie wspomnianego Bielska. Zdawał ktoś w Techmexie? Dla mnie jest to najwygodniejsza i najbliższa lokalizacja, ale jako że będę zdawał swój pierwszy egzamin, to nie chciałbym na sobie eksperymentować tylko pójść do sprawdzonego ośrodka. Pytałem na wss.pl i wyszło mi na Altkom lub ABCData w Katowicach. O Techmexie nikt nie mówił...

--
    GG
  • 04-02-2008 21:21 w odpowiedzi na

Ja zdawalemw Altkomie (polecam) i we Wroclawiu 1 egzamin tez. Prawde mowiac, to chyba wszystko jedno gdzie sie zdaje

Damian

• 06-10-2008 15:51 w odpowiedzi na

• Gothmog
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 01-28-2008
    • Będzin
    • Wypowiedzi 17

Witam,

ma ktos moze Trainng Kit do egzaminu 70-536? Chetnie bym pozyczyl albo odkupil.

• 07-05-2008 13:09 w odpowiedzi na

• Bronek
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 32

Witam

Wczoraj zdawałem 70-536 w Altkomie w Katowicach. Minus to to że nie mają parkingu dla klientów a pozatym to ok jeśli jedzie się tam autem.

Wrażenia z egzaminu:

- zawieszające się testy (tylko 2 razy)

- migoczące monitory (pomimo ustawienia prawidłowego odświeżania dalej mocno migotały (stare CRT))

- awaria zasilania

Egzamin zdany i więcej dodatkowych przygód nie miałem.

Następny to 70-526 bym zdał jak czas pozwoli a potem to już coś z WPF nowych egzaminów.

Pozdrawiam i jak ktoś chce zdawać to miesiąc przyzwoitych przygotowań w zupełności starczy.

Bob the builder
  • 07-05-2008 19:01 w odpowiedzi na

• jpyt
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Data rejestracji 05-09-2008
    • Wypowiedzi 36

Moje GRATULACJE !!! :)

PS. Przygotowywałes się sam do egazminu czy na jakimś kursie ?

• 07-06-2008 0:02 w odpowiedzi na

• wisnia
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 91

jak to nie mają parkingu? oczywiście, że mają :)

zawieszanie się testów to normalka w każdym centrum i to nie wina akurat jakiegoś centrum tylko połączenia do prometrica :) w abcdacie tak samo jest, jak w abcdacie zdawalem egzamin to na jedno pytanie 5 minut czekałem :P

a w której sali zdawałeś? w tej na górze? ja zdawałem tam ostatnio betę z wirtualizacji i nie było żadnych problemów z crt

no i oczywiście gratulacje :)

Tomek
  • 07-06-2008 19:18 w odpowiedzi na

• Bronek
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 32

Dziękuje.
    Parking jest ale płatny. A gotówką trzeba zapłacić co może smieszne ale ja przyzwyczaiłem się dość mocno do karty ale koledzy dysponowali pieniądzem rzeczywistym.

Tego to nie wiedziałem że wieszające się testy są standardem ale bynajmniej było dość zabawnie.

Zdawałem w sali takiej malutkiej na 4 kompy na górze.

Sam się uczyłem. Jedynie miałem training kit'a i msdna i posłużyłem się również wiedzą  jaką znalazłem na forach.

Bob the builder
  • 07-06-2008 19:30 w odpowiedzi na

• wisnia
    • Top 10
      Mężczyzna
    • Wypowiedzi 91

jest płatny, ale jak powiesz przy recepcji, że przyejchałeś autem to ci zniżkę tam dają i płacisz jakieś 2zl czy coś takiego

no ja w tej samej salce byłem, siedziałem przy kompie drugim od lewej i wszystko było ok :)

Tomek
Strona 1 z 1 (12 elementów)
Copyright © 2008 Poland Developer Group. Wszelkie prawa zastrzeżone

O Organizacji | Śląska Grupa Regionalna - informacje | Zasady użytkowania witryny | Polityka prywatności | Skontaktuj się z nami
Witrynę hostuje AMM Internet Hosting Provider
W oparciu o Community Server (Commercial Edition), Telligent Systems